Redi (Gwragged Annwn Red Hot Vixen) astutettiin Pyryllä (Gwragged Annwn Finding Nemo) 12.7.2011 ja rakkauden hedelmät näkivät päivänvalon 8.9.2011: yksi ihastuttava narttu ja kaksi karskia urosta. :)

Sopivan uroksen löytämisessä minua on auttanut omien parsoneideni kasvattaja, Taija Jokela (kennel Gwragged Annwn). Tuhannet kiitokset Taijalle korvaamattomasta avusta! Meillä oli Taijan kanssa alkuun hankaluuksia löytää Redille sitä ”täydellistä urosta”, mutta lopulta olen enemmän kuin tyytyväinen valintaan, jossa kaikki palaset tuntuivat loksahtavan kohdilleen. Itse toivon yhdistelmältä samaa kuin varmasti monet muutkin kasvattajat eli terveitä, hyväluonteisia ja -rakenteisia koiria, joissa säilyy parsoneiden alkuperäinen käyttötarkoitus ja jotka ovat  mukavia perheenjäseniä ja kavereita monenlaiseen harrastamiseen. Näiden kriteereiden lisäksi pienimuotoisen parsonkasvatukseni tarkoituksena on jalostaa itselleni valloittavia perheenjäseniä ja erinomaisia kumppaneita agilityyn Seran, Redin ja kelpie Riksin seuraajiksi. Agilityn ohella uskon, että näistä pennuista saa mukavan harrastuskaverin myös moneen muuhun harrastamiseen. Lisätietoa Redistä ja Pyrystä voit lukea heidän omilta sivuilta (tästä blogista).

Pennut kasvavat kotioloissa osana perheen arkea ja tarkoituksena on antaa niille mahdollisimman hyvät eväät tulevaan elämään. Ensimmäiset elinviikkonsa pennut viettävät pentulaatikossa lähinnä emonsa kanssa. Tänäkin aikana niitä totutetaan käsittelyyn päivittäisten tarkastusten ja BioSensor -ohjelman avulla. Kirjoittelen ohjelmasta lisää tuonnempana. Pentujen elämän tärkein vaihe eli sosiaalistumisen kausi alkaa 4. vkolla ja kestää 7. vkolle asti. Sosiaalistumisen aikana pentuja totutetaan normaalin elämän ärsykkeisiin (jotta ne oppisivat pitämään niitä mahdollisimman tavallisina) kuten erilaisiin ääniin, ihmisiin, alustoihin, käsittelyyn, leluihin jne, mutta pentujen pitää myös saada levätä. Myöhäinen sosiaalistumisen kausi jatkuu aina 12. vkolle asti, joten uudet omistajat ehtivät vielä jatkaa kasvattajan luona aloitettua tärkeää työtä kotonaan. Pennut myydään madotettuina, sirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja papereiden kera.

Mutta sitten tärkeimpään asiaan eli kuvia ihanista pupseista! Jokaiselle pennulle on perustettu oma alasivu, jossa voi käydä katsomassa yksittäisiä kuvia pennuista sitä mukaa, kun niitä sinne ilmestyy.

 

Kuva 1: Lepäilyä synnytyksen jälkeen.                     Kuva 2: Redi ja silakat: Alpha, Gamma ja Beta (vas. oik.)

Kuva 3: Tissillä taas...                                           Kuva 4: ...ja taas Alpha, Gamma ja läski-Beta (vas.->oik.)

Kuva 5 ja 6: Pennuista on vaikea saada kuvia, niin etteivät ne olisi nisällä, sillä ne syövät koko ajan! Ensimmäisessä kuvassa Gamma, Alpha ja Beta (vas -> oik) ja toisessa Alpha ja Gamma (vas -> oik)

Ja pikku pätkä videota löytyy osoitteesta http://www.youtube.com/watch?v=dxj3EpoK1tY.