...on vielä tallella ja hermosto kehittyy pennuilla kovaa vauhtia juuri tämän ikäisenä. Olen tehnyt pennuille ns. BioSensor- ohjelmaa, joka on yhdysvaltain armeijan 70-luvulla kehittämä ohjelma, jonka tarkoituksena on stimuloida pennun aivojen synapsien kehitystä. Mitä enemmän koiralla on synapseja aivosolujen välillä, sitä enemmän sillä on mahdollisuuksia käyttää aivokapasiteettiaan. Pentujen hermoston kehitys on hyvin aktiivista parin ensimmäisen viikon aikana. BioSensor -ohjelma ei ole mitään tähtitiedettä, vaan sen avulla on tarkoitus tarjota pennuille pieniä ärsykkeitä, samantyyppisiä, joita pennut voisivat kohdata luonnossakin. Esimerkiksi luonnossa pennut saattavat pyörähtää ympäri ulos lämpöisestä pesästä, kylmälle alustalle.

Ohjelman on tutkittu parantavan pentujen hermoston kehitystä, vaikuttavat ongelmanratkaisu- ja stressinsietokykyyn. Ohjelmassa on viisi kohtaa ja ne toistetaan jokaiselle pennulle kerran päivässä.

Lisää ohjelmasta voi lukea: http://www.dianaskerries.com/kerrybluepuppyinfo/superdogbiosensor.html

Kuva 1. Alpha näyttää mallia, miten reagoidaan kosketusärsykkeeseen.

Kuva 2. Seuraavaksi pentuja pidetään pää ylöspäin. Mallia näyttää Gamma.

 

Kuva 4. Kaksi esimerkkiä selällä makailusta. Aina yhtä rento Aplha ja jäntevä Gamma.

Kuva 5.  Ja viimeisessä kuvassa viileällä kostealla pyyhkeellä pötköttelee Beta.

Hauska huomata, miten eritavalla pennut reagoivat käsittelyyn jo tässä vaiheessa: Aplha ottaa kaiken lungisti, Betalla vaihtelee fiiliksen mukaan ja Gamma on aina yhtä kärppänä ja vähän kiukkuisenakin. Gamman suusta on kuultu ensimmäiset murinan alkeet.

 

 

 

 

Kuva3. Seuraavaksi Gamma joutuu roikkua hetkisen pää alas päin.