Redin ja Pyryn rakkauden hedelmät näkivät päivänvalon tänään 8.9.2011. Saldona kaksi reipasta poikaa ja yksi ihana tyttö! Redi nauttii täysin rinnoin (!) äitiydestä ja myös pennut ottavat siitä kaiken ilon irti. Äiti, pennut ja kätilöt voivat nyt hyvin ja pentulaatikossa on rauhallinen tunnelma, vaikka asiat eivät tällä kertaa edenneet ihan niin kuin oppikirjoissa.

Redi yllätti keskiviikko aamuna 7.9.2011 kuumemittarin kanssa, kun lämmöt olivat jo 57. raskausvuorokautena pudonneet 36,57 asteeseen, ihan kuten äidillään. Tässä vaiheessa Redi oli vielä levollinen ja jännitys piinasi lähinnä kätilöitä. Pitkän odotuksen päätteeksi Redi aloitti petailun ja läähätyksen illalla seitsemän aikoihin. Arvelin pentujen syntyvän yön aikana, mutta saimme odottaa aina aamuun asti. Yöllä Redi pysyi rauhallisesti pääasiassa pentulaatikossaan, vaikka olikin selvästi huonovointinen. Naisena en haluaisi itsestäni julkaistavan tällaisia kuvia tuskan hetkeltä, mutta menkööt nyt silläkin uhalla. :)

Kuva 1. Redi petasi itselleen luolan pentulaatikosta. Kiitos E:lle laatikon lainaamisesta!

Kuva 2. "Minä ja palvelijani asumme täällä". Lihalientä väsyneelle odottajalle.

Ja koska aurinko ei aina paista risukasaan, syntyi torstai aamuna pitkän yön jälkeen yksi tyttö ja yksi poika, valitettavasti molemmat kuolleina. Pennut olivat kaikesta päätellen kuolleet kohtuu jo pari päivää aikaisemmin. En olisi ikinä osannut arvata, miten pahalta tuntuu menettää jotain sellaista, mihin ei koskaan ole päässyt edes tutustumaan. Mutta niin sitä vaan itkettiin ja ehdittiin pelätä muidenkin pentujen osalta kaikkein pahinta. Ehdin jo miettiä, että en enää ikinä halua vastaavaan tilanteeseen. Edelleen tätä kirjoittaessanikin kyyneleet kihoaa silmiin, kun mietin noita kahta, nyt jo haudattua pentua. :(

Onneksi Redi ei jäänyt hoivaamaan menetettyjä pentuja vaan kymmentä minuuttia myöhemmin pyöräytti maailmaan reippaan pojan, joka nimettiin työnimeltään Alphaksi. Kaikki raajat ja varpaat tallella. Tunnin kuluttua nisälle pyrki toinenkin pentu, Beta, uros ja nelijalkainen sekin. Trion täydentää heti perään syntynyt pirteä tyttö, Gamma. Alakulo muuttui iloksi! :)

Tuore äiti vaikuttaa onnelliselta ja on hoitanut pentunsa erinomaisesti onnellinen ilme kasvoillaan! Alkuun ehdin pelätä, että Redin maidontuotanto ei olisi lähtenyt tarpeeksi vauhdikkaasti liikkeelle, mutta toista voisi päätellä pentujen painonlisääntymisestä. Ipanat viihtyvät hyvin maitobaarissa ja Alpha on lähtöpainostaan 193 g:sta kasvanut nyt lukemiin 206 g, Beta 233 g:sta 244 g:aan ja Gamma 188 g:sta 201 g:aan. Tasaisen kokoisia siis kaikki.

Nyt nautiskellaan pennun tuoksusta ja annetaan äidin muutaman päivän ajan nauttia pennuistaan. Lisään kuitenkin pentukuvat jossain vaiheessa blogiin.